S vjetrom kroz tišinu 2011.

Prekrasan vikend na otoku!

Završilo 9. jedriličarsko druženje za gluhe i nagluhe u Nerezinama

Kao što smo i najavili , prošli vikend, 15. i 16. travnja, održalo se 9. po redu jedriličarsko druženje za gluhe i nagluhe u Nerezinama na otoku Lošinju.

I ove godine, manifestacija koju već niz godina organiziraju Udruga skipera Jadrana i Udruga gluhih i nagluhih PGŽ, održala se uz potporu TZ Malog Lošinjagrada Malog Lošinja, lokalne zajednice mjesta Nerezine, kao i Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih.

Vikend u ugodnoj lošinjskoj klimi i program pun jedrenja, edukacije i zabave privukao je preko 150 sudionika iz cijele Hrvatske, a od toga 50-ak gluhih i nagluhih članova posade koji su jedrili na 7 jedrilica krstaša. Ove godine, jedrilice su osigurali čarteri Jadranka Yachting iz Lošinja, Meridijan Yachtingiz Sukošana te Yacht-Base iz Rijeke.

Sudionici ovog druženja krenuli su u transfer s plovilima već u srijedu, te su se jedrilice počele okupljati u marini Nerezine  u četvrtak tokom dana. Lijepo vrijeme i povoljan vjetar osigurali su ugodno jedrenje na trenizima tijekom petka i na glavnom jedrenju u subotu ujutro, koje je zbog prejake jutarnje bure, ipak malo kasnilo. Rezultat svega ovoga je jedan izvrstan vikend, dobra zabava i povrh svega, vidljivi napredak u komunikaciji između gluhih i čujućih osoba, što je bio i osnovni cilj ove manifestacije.

Zahvaljujemo se svim sponzorima i donatorima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć te pozdravljamo i našeg novog zlatnog sponzora – Hrvatsku poštansku banku.

Ostajemo aktivni!

Vidimo se dogodine kada slavimo jubilarni 10. rođendan!

“S vjetrom kroz tišinu” 2011.