S vjetrom kroz tišinu 2009.

Završilo je i 7. po redu jedriličarsko druženje s gluhima i nagluhima.

Preko 200 sudionika je ove godine popratilo jedriličarsko druženje u Nerezinama. I ove godine se pokazalo kako je mjesec travanj zapravo idealno razdoblje za ovakvu manifestaciju. Mjesec u kojem je proljeće na otoku Lošinju u  punom jeku, vrijeme je blago, i ovo postaje odličan prilika za jedan odličan vikend na otoku i prvo ovogodišnje upijanje prvog sunca.
Na manifestaciju smo doveli 12 jedrilica krstaša kojima su jedrili gluhi i nagluhi iz cijele Hrvatske.

Bilo je tu ekipe iz Rijeke, Zagreba, Dubrovnika i Slavonije, a jedrilicama su upravljali skiperi članovi Udruge skipera Jadrana. Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti čarter tvrtkama koje su nam prepustile svoja plovila na korištenje za vrijeme trajanja ovog događaja.

Uvježbana i organizirana ekipa, ležerna atmosfera, pregršt motiviranih volontera koji su pomagali u pripremi hrane, programa i čišćenju – sve ovo bila je garancija odlične zabave za sve sudionike.
Jedrilice su krenule u transfer već u srijedu kako bi se izbjegla jaka bura zbog koje bi brodovi morali dodatno odgoditi polazak iz svojih matičnih luka. Sva plovila stigla su u marinu Nerezine već u četvrtak popodne, što nam je omogućilo da se u petak tijekom cijelog dana posvetimo trening jedrenju ispred lučice Nerezine, pripremi zabavnog dijela programa i kulinarskih specijaliteta koji su se dijelili na rivi. Otvaranje događajasvojom su prisutnošću uveličali i gradonačelnik grada Malog Lošinja gdin. Gari Capelli te direktorica Turističke zajednice otoka Malog Lošinja gđa. Đurđica Šimičić.

Poslije svečanog otvaranja svi smo se preselili u vijećnicu gdje je bila otvorena izložba studenata riječke akademije primjenjenih umjetnosti na temu “S vjetrom kroz tišinu”.

U subotu je glavno jedrenje s posadama gluhih i nagluhih osoba, njih oko 40, raspoređenih na 8 plovila, počelo u 11 sati. Jedrenje je bilo navigacijskog tipa, s okretom oko otočića Osir te povratkom ispred lukobrana nerezinske lučice.

Tijekom cijelog jedrenja pratio nas je VIP brod Devin iz Malog Lošinja na kojem je organiziran i catering od strane našeg sponzora.

Zadovoljstvo na licima članova zajednice gluhih i nagluhih, očito povezivanje gluhih s skiperima, sudionicima i ostalim gostima bila je i više nego dovoljna nagrada organizatorima ovog projekta te potvrda njegove isplativosti.

Naknadni dio programa u mjestu Nerezine uključivao je i predavanje o znakovnoj komunikaciji namjenjeno čujućoj populaciji, a kasnije su se sudionici, gosti te  gluhi i nagluhi upustili u igru na glavnom trgu koja dugo vremena nije skidala osmjene s njihovih lica.

Večernji koncert na glavnom trgudruženje na rivi, kao i noćni parti na lukobranu koji je počeo u 3 ujutro, bili su samo šlag na kraju ovog prekrasnog vikenda koji ćemo pamtiti dugo vremena.

Posebno se istaknuo i coctail bar koji su za naše sudionike postavili i organizirali naši dragi sponzori Gric&Guc Pub iz Rijeke.

Zahvaljujemo svoma koji su podržali organizaciju ove manifestacije u bilo kojem obliku i pozivamo vas da nam se pridružite i slijedeće godine u još većem broju, a mi idemo dalje u nova jedrenja i pripreme.

Pratite naše web stranice i saznajte sve što se događa u sklopu ovog projekta!

Pozdrav!

“S vjetrom kroz tišinu” 2009.